Contoh Soal UN Bahasa Inggris Kelas 6 SD

Contoh Soal UN Bahasa Inggris Kelas 6 SD

bank soal bahasa inggris

Berikut contoh soal ujian nasional dengan materi pelajaran bahasa inggris untuk tingkat kelas 6 sekolah dasar ( SD ) yang bisa digunakan sebagai ujian pembelajaran murid.

Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Sekolah Dasar

Soal Pilihan Ganda

  1. That is …. It lives in big river.
    A. crocodile
    B. snake
    C. comodo
    D. lizard
  2. Futu wears ….. on her head.
    A. Shirt
    B. Shoes
    C. a hat
    D. a trouser
  3. The weather is cold. Futu wear …. to keep his body warm.
    A. a dress
    B. a jacket
    C. T-shirt
    D. a trouser
  4. Kwaci is made from …..
    A. Sunflower
    B. Lotus
    C. Jasmani
    D. Orchid
  5. Tetangga in English is ….
    A. neighbor
    B. society
    C. street
    D. housing
  1. The sun sets in the ….
    A. west
    B. east
    C. north
    D. south
  2. We keep our clothes in the
    A. sofa
    B. bed
    C. cupboard
    D. chair
  3. …… everyone. See you tomorrow.
    A. good evening
    B. good afternoon
    C. good morning
    D. good bye
  4. The fruit that contains vitamin C is …..
    A. grape
    B. avocado
    C. durians
    D. orange
  5. What colour is the sea is …..
    A. red
    B. blue
    C. black
    D. white
  1. The olor of nurse uniform is ….
    A. White
    B. Blue
    C. Black
    D. Red
  2. Mother cooks in the…..
    A. living room
    B. bedroom
    C. kitchen
    D. bathroom
  3. I sleep in the…
    A. bedroom
    B. living room
    C. kitchen
    D. bathroom
  4. forty five plus seventeen equals ….
    A. fifty two
    B. sixty two
    C. seventy two
    D. sixteen
  5. …. is to cover our head.
    A. nose
    B. ear
    C. mouth
    D. hair
  1. The day after Monday is……
    A. Friday
    B. Sunday
    C. Saturday
    D. Tuesday
  2. Futu falling from the bicyccle. He was helping by Vandra. Futu says…..
    A. good bye
    B. i am sorry
    C. thank you
    D. nice to meet you
  3. If we want to sent the letter, we mush put …. on it
    A. a letter
    B. an envelope
    C. a card
    D. a stamp
  4. Futu meets his friend on the way. He say ….
    A. hello
    B. how
    C. yes
    D. by the way
  5. You want to borrow your friend on the way. He say ….
    A. borrow me your ruler
    B. may i borrow your ruler
    C. please i borrow your ruler
    D. lend me your ruler
  1. The film is played at the ….
    A. ticket box
    B. movie
    C. seat
    D. advertisement
  2. The man who delivers letter is …..
    A. post-man
    B. post-box
    C. post-offie
    D. post-card
  3. The climate of a mountainous area is ….
    A. hot
    B. warm
    C. cool
    D. wet
  4. The women on the film is called ….
    A. singer
    B. player
    C. actor
    D. actress
  5. We get medicine from …..
    A. nursing room
    B. pharmacy
    C. mortuary
    D. emergency room
  1. Diseases that is marked by high body temperatur is
    A. tuberculosis
    B. cholera
    C. high blood tension
    D. typoid
  2. The most suitable equitment when we visit Carita Beach is
    A. thick clothes
    B. swimming clothes
    C. tent
    D. sport wear
  3. A place for travelers to stay is…..
    A. bus station
    B. post office
    C. hotel
    D. bank
  4. The first thing we have to do when we come at a hotel is ….
    A. meeting the director
    B. meeting the room boy
    C. meeting the receptionist
    D. meeting the porter
  5. Futu :”I thing i must leave now”
    Vandra :”……………………………”
    A. yes, you go
    B. don’t go
    C. don’t be in a hurry
    D. please you go
Baca:  Contoh Pertanyaan dan Jawaban Pemberitahuan Bahasa Inggris

Kunci Jawaban

  1. A
  2. C
  3. B
  4. A
  5. A
  6. A
  7. C
  8. D
  9. D
  10. B
  11. A
  12. C
  13. A
  14. B
  15. D
  16. D
  17. C
  18. B
  19. A
  20. B
  21. B
  22. A
  23. C
  24. D
  25. B
  26. D
  27. C
  28. A
  29. C
  30. C

Download Bank Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Ujian Nasional

Loader
Loading…

EAD Logo
Taking too long?

Reload Reload document

|

Open Open in new tab

Download [16.64 KB]

5
/
5
(
1

vote

)

The post Contoh Soal UN Bahasa Inggris Kelas 6 SD appeared first on Nekopencil.

Share